Leuke plaatsen in België

België is een Europees land onder Nederland en boven Frankrijk. In Nederland heeft waarschijnlijk iedereen wel eens van België gehoord of is er zelfs geweest. In Nederland staan de belgen bekend om hun Bourgondische leefstijl en om hun lekkere eten. Zo zijn wafels, friet en nog veel meer andere dingen allemaal Belgisch. Veel mensen vinden dit eten heerlijk. Ook staan de Belgen bekend om hun vriendelijkheid en hun stripboeken. Deze stripboeken worden nog steeds massaal gelezen. Ook in Nederland. Nederland en België hebben veel gemeen. Zowel in cultuur als in andere aspecten. Dit is natuurlijk ook wel logisch, omdat België voor een tijdje onderdeel is geweest van Nederland. Nederland en België zijn ook heel erg goed bevriend. We delen bijvoorbeeld delen van ons leger met elkaar. Bijvoorbeeld de luchtmacht. Een deel van België spreekt ook dezelfde taal als Nederlanders. Er zijn dus heel erg veel overeenkomsten tussen Nederlanders en Belgen.

Brugge

Toch zijn er een aantal verschillen, zoal in de natuur en de steden. Dat is ook de reden waarom in 1830 de belgen geen onderdeel van Nederland meer wilde zijn en zich afsplitste van Nederland. Andere verschillen zijn bijvoorbeeld dat Er in België wel bergen zijn en in Nederland niet. Ook wordt hun natuur regelmatig als mooier beschouwd dan de natuur in Nederland. De steden verschillen ook in uiterlijk. Vanwege al deze verschillen kan het dus een goed plan zijn om een vakantie naar een Belgische stad te plannen. Er zijn namelijk hele mooie steden in België te vinden. Ik ga je een paar mooie steden geven die perfect zijn voor een mooie en leuke vakantie. De eerste stad waar ik het kort over ga hebben is Brugge. Brugge is een mooie stad in het westen van België. De stad ligt aan de zee.

Antwerpen

Een ander voorbeeld van een mooie stad is Antwerpen. Antwerpen ligt in de buurt van Nederland en is dus vrij makkelijk te bereiken voor Nederlanders. De stad heeft enorm veel te bieden. Er zijn musea en heel erg veel mooie winkels waar je lekker kan gaan shoppen. Ook staan er hele mooie gebouwen met een grote historie. De stad zelf heeft ook een mooie historie. In Antwerpen is er ook genoeg lekker eten te vinden. Je kan kiezen tussen typisch Belgisch eten, zoals friet of je kan kiezen voor eten dat je overal kan krijgen, zoals een pizza. Ook zijn er meer dan genoeg hotels waar je een goede nachtrust kan krijgen.

Meer Te Weten Komen

Vlaanderen en Wallonië

Ardennen

Nederlandse

Wereldoorlog